Sommaren en tid för bokläsning

Sommaren må vara förknippad med värme, sol och bad men trots detta är det ändå själva aktiviteterna under sommaren som betyder mest. Under sommaren har de flesta några lediga dagar för avkoppling. Det är också då vi svenskar läser böcker som allra mest. Butikerna har erbjudanden på pocketböcker, som är en klassiker för sandiga dagar vid vattnet eller i vilostolen. Vad vi faktiskt läser för böcker varierar, men det finns vissa böcker som är något mer populära än andra.

”I topp bland det vi helst läser i sommar finns liksom de senaste åren flertalet svenska deckare men även romaner, historieböcker och så kallad självhjälpslitteratur. Barn och ungdom är en annan kategori som går starkt just nu.”(Läs här)

Egna böcker de mest värdefulla?

När man köper en bok för att läsa, är det många som gärna köper med tanken kring att den senare också ska passa bra in i bokhyllan. Några av de böcker i bokhyllan som man har chansen att vara mest stolt över, behöver dock inte alls vara skriven av någon stor författare. Det är ju nämligen det personliga som i de flesta fall ligger oss varmast om hjärtat. Vad kan vara mer nära hjärtat än en bok som man har gjort helt själv? Baserat på ens egna bilder är det nämligen möjligt att få hjälp att skapa en helt egen fotobok. Det finns fler olika sajter på nätet, som http://www.printlife.se/cewe-fotobok/format-liten.html där man skickar in sina bilder, ofta digitalt, bestämmer utseendet utifrån de mallar och utseende som finns. Sedan är det bara att beställa och vänta på leverans.