Snart har du läst din sista skräckroman

Är du förtjust i skräckromaren? Kanske har du Stephen King som favoritförfattare? Då gäller det att plöja på innan det blir svart på vitt att övernaturliga väsen verkligen existerar.

Det hänger på ett stort forskningsprojekt som pågår vid Åbo universitet. Vad man gör är att man skildrar olika övernaturliga upplevelser från personliga erfarenheter. Detta för att öka förståelsen kring sådana typer av upplevelser. Man vill försöka påvisa att det finns en kapacitet hos oss för att kunna uppleva saker som är övernaturliga. Och blir det så att man kan bevisa det får man kanske byta namn och inte längre kalla det för övernaturligt, då det faktiskt är en del av det naturliga samhället.

Övernaturliga händelser är uteslutna i forskning

Vad som har varit är att man genom tiderna har uteslutit forskning kring övernaturlighet, och lyssnar man på de människor som är med i studien så menar de även på att de inte blir trodda på allvar. Forskarna vill nu visa på att övernaturliga händelser uppstår i vanliga mentala aktiviteter och menar på att då vem som helst kan “råka ut för” en övernaturlig händelse.

Vad man även vill är att få fler människor att våga öppna upp sig om de känner att de varit med om något övernaturligt och inte skämmas och tro att de ska bli tagna på allvar. Så, det ska bli spännande att se vart detta bär. Om det kommer resultera i att vi känner oss mindre skrämda och mer lugna om vi får reda på att det finns väsen vi aldrig sett och med största sannolikhet inte kommer att se samt boka upp oss på samtal med Sierska för att spå vår framtid, eller kommer det bli så att alla skräckboksförfattare så sadla om till skräckterapeuter? Men, till den dagen kommer så gäller det att sluka bok efter bok som om det inte skulle finnas någon morgondag.