Bibliotikarie.nu

Din guide över de svenska biblioteken

Shoppa böcker med rabatt

Att låna böcker på bibliotek är både ekonomiskt och miljövänligt. Men det finns även stunder då man faktiskt hellre väljer att köpa en bok. Det kan handla om julklappar, födelsedagspresenter eller bara en gåva när man går bort. För ännu är inte stunden här då vi känner att det är okej att ge bort ett medlemskap på ett bibliotek, delvis på grund av att sådant medlemskap och lånekort i de flesta fall är gratis i Sverige. När man då köper en eller flera böcker vill man ju gärna göra det med rabatt.

Vill man köpa böcker till rabatt finns det olika sätt att finna de böcker man vill ha till ett lägre pris. På nätet finns en några riktigt bra sajter som fokuserar på att hela tiden ha en uppdaterad lista över de senaste rabattkoderna som gör att man kan handla billigare på olika webbutiker. Det kan gälla allt ifrån kläder till resor men framförallt såklart det viktigaste- böcker.

Att handla på nätet kan i sig göra att priserna är något lägre än vad de är i de traditionella butikerna. Speciellt när det gäller böcker. En bokhandel som bara fokuserar på att sälja sina böcker på nätet kan nämligen sänka priserna eftersom att man bara har ett lager och inte behöver betala för exempelvis butikspersonal, butiksinredning och hyran som krävs för att ha en butik med ett bra läge. Istället kan man därför satsa på något lägre priser, även om man naturligtvis har sina egna kostnader.

Sist, men inte minst, så är ett av de billigaste sätten att handla böcker att göra det på antikvariat och loppmarknader. Här kan man hitta riktiga klassiker till bra priser även om det inte är säkert att man hittar just den bok man letar efter.