För mycket böcker men för lite plats

Att älska sina böcker har sina nackdelar. Nog är det underbart att försvinna in i den underbara världen full av berättelser, och nog  för att det numera går att läsa böcker via sin läsplatta – men alla som älskar böcker vet att det är någonting speciellt med att ha en fysisk bok i handen. Så varför kan det vara problematiskt att älska böcker? Jo, när böckerna ta över lägenheten. Läs gärna hur bokälskaren i denna artikel svarar på frågan “hur ofta rensar du ut” för mer förståelse.

Man slänger inte böcker. Det är någonting de flesta har lärt sig. Om det är så att man inte har plats, eller inte vill ha böckerna hemma, så ger man bort böckerna. Det är inte okej att slänga en bok, det är vi nog många som skriver under på. Om man då läser flera böcker i månaden och inte vill läsa de på sin läsplatta blir det ju väldigt mycket böcker, och snart har man slut på plats. Det viktiga är då att hitta lösningar för att förvara böckerna om man inte vill ge bort dessa. En smart sak är att undersöka vad man kan göra med sina bokhyllor. Många tror att det inte går att variera sina bokhyllor och de blir då snart fulla. Men man kan faktiskt ordna så det får plats bra mycket fler böcker än vad man tror. En sak är att sätta in “dubbla” böcker. Man tar helt enkelt och skjuter in böckerna så att de står en innerst och en ytterst. Visst syns inte de böcker längst in då, men de ger ändå mer plats. Att ha bokhyllor som går ända upp till taket är också en smart idé eftersom det så klart ger mer plats. Och man har ju ändå ingenting över bokhyllorna, så detta är en mycket smart lösning. Bokhyllor som går ända upp till taket går att hitta på nästa alla möbelaffärer, och om du inte skulle hitta tillräckligt höga hyllor kan du sätta två medelhöga på varandra så är problemet löst. Mer om smarta och snygga bokhyllor här.

Förvara böckerna i förråd

Om man trots detta har problem med sin förvaring kan en idé vara att lägga in böckerna i förråd. Dessvärre har du säkert också mycket annat som du lägger in i ditt förråd (kläder som just nu inte använts med mera) och det blir snart fullt. Men om du hyr ett förråd i ett lagerhotell kan du lägga böckerna där. Du kan exempelvis hyra förråd hos Bigeasy och därmed är problemet ur världen. Där kan du ju också förvara mängder av andra saker, vilket kan vara praktiskt för att få mer ut mer utrymme i lägenheten.

Viktigt är också att säga att om du känner att du varken vill spara böcker, förvara böcker och inte heller vill läsa böcker i läsplattan – köp då inte böcker. Visst kan det kännas tråkigt, men gå då istället till bilioteket och lämna tillbaka boken sen. Det ger dig, och böckerna, bra mycket mer i längden.