Kunglig barnbok snart på hyllorna

pexels-photo-256548En av Sveriges Prinsessor, Madeleine, arbetar på att göra författardebut som barnboksförfattare. Hon har börjat skriva på en bok inom barnboksgenren i hemlighet, som snart kan komma att finnas i en bokhylla nära dig.

Vi har tidigare skrivit om att ha för mycket böcker men lite plats, men böcker är något som man alltid borde göra plats för. Om ungefär ett år kommer prinsessan Madeleine att ge ut en egen bok, något som kanske kan komma att passa perfekt i din lite överfulla bokhylla där hemma.

Prinsessan egen initiativtagare till boken

Barnsboksskrivandet är inget påhitt i PR-syfte utan är något som prinsessan Madeleine gjort på eget initiativ. Till Expressen berättar hon om att litteraturen alltid haft en stor betydelse för henne, inte minst när hon var liten och att barnböcker också uppmanar till vuxnas umgänge med barn. I dagens samhälle är det många föräldrar som sätter sina barn framför Tv:n eller med sin padda i famnen och sedan får de vara för sig själva. Med böcker blir det lättare att ha en mysig stund med föräldrar och barn där man tillsammans läser, kollar och lär sig. Prinsessan Madeleines barnboksprojekt beräknas vara färdigt om cirka ett år, och själv tycker prinsessan att det hela känns väldigt kul, mer avslöjar hon inte. Vem vet, snart kanske boken finns i en bokhylla nära dig!

Snabb fakta om Prinsessan Madeleine

Alla vet vem hon är men alla vet inte så mycket om henne. Därför följer här grundläggande information om Sveriges egen prinsessa Madeleine. Hon är sedan 2013 gift med en brittisk-amerikans finansman vid namn Christopher O’Neill som hon har två fina små barn med, tillsammans bor familjen i London där hon nu skriver boken. Det äldsta barnet Prinsessan Leonore är född 2014 och den yngsta prins Nicolas är född år 2015.

I väntan på barnboken

Om du inte orkar vänta ett år för att få tag i den kungliga barnboken så finns det en rad andra barnböcker att sätta tänderna i för en mysig lässtund med de små. Några tips på barnböcker är:

• Barnen i Bullerbyn
  • LasseMajas detektivbyrå