Bibliotikarie.nu

Din guide över de svenska biblioteken

Boken, den perfekta julklappen!

Böcker kanske känns som en lite utdaterad grej enligt vissa. Men faktum är att vi fortfarande tycker väldigt mycket om böcker även om formatet i sig inte är det modernaste. Och kanske är det därför vi gillar dem så mycket, för att de är lite klassiska? Vad vi vet om böcker är att det finns många olika uppfattningar om vad som är en bra bok, det har vi skrivit om tidigare. Men det finns alltid någon bok som passar, och därför är böcker en helt fantastiskt bra julklapp! Så nu när julen närmar sig tycker vi du ska dra till bokhandeln och köpa lite julklappar!

Till den som kanske inte tycker om att läsa så långa och mustiga texter finns det en massa serieböcker man kan köpa, eller informativa fackböcker fulla med information och bilder i ett snabbt och lättläst format. Guinness rekordbok är en klassisk bok att ge bort som present till den vetgirige! För den som njuter av att sjunka ner i en bok och försvinna från omvärlden så finns det enormt mycket skönlitteratur inom olika genrer att välja mellan. En vacker kokbok är en uppskattad present, antingen ger man en mer specifik bok till en matlagningsintresserad eller någon klassisk och övergripande kokbok till ungdomen som precis ska flytta hemifrån. För den som gillar sötsaker är en fin bakbok en bra present, och den kan även kompletteras med vackra formar för muffins, har du tur kan du bli bjuden på något av recepten ur boken!

Fotoböcker är något som blivit större på senare tid, och vet du med dig att din vän är särskilt intresserad av fotografi eller har en fotograf som hen uppskattar mycket, ja då är det en perfekt present. Helt enkelt finns det alltid någonting att hitta för alla smaker när det kommer till böcker, oavsett vilket intresse man har så finns det en bok som tilltalar just det intresset!